Diminețile sunt mult mai bune atunci când le începi cu o cafea, nu-i așa? Dacă ziua pare să fie mai lungă decât te așteptai sigur mai consumi o cafea în pauză. Poate încă una spre finalul programului de lucru? De fapt, care e numărul maxim de cafele pe care îl poți consuma într-o zi?
Știm cu toții că o cafea bună îți schimbă complet dispoziția și te ajută să fii mult mai concentrat la ceea ce faci. Fie că alegi un cappuccino, un espresso sau un ice cold latte, cafeaua te însoțește la fiecare pas. Doar că prea multe cafele pot fi dăunătoare pentru tine. Sau cel puțin, asta se consideră.
Vrem să îți povestim pe larg, cum stă treaba cu numărul de cafele pe care le poți bea pe zi. Bineînțeles, vom discuta și despre efectele negative care apar, uneori, imediat după consum.
După cum spuneam, o cafea bună face ziua să fie bună. Însă atunci când apar reacții neplăcute, parcă te întrebi dacă a meritat să consumi cafeaua. Este cunoscut faptul că o cafea poate să creeze diferite reacții adverse, dar acest lucru depinde de la persoană la persoană. Cele mai comune reacții sunt:
În realitate, problema efectelor negative nu e nici mit, nici adevăr. De ce? Pentru că aceste reacții depind foarte mult de tipul de cafea pe care o consumi. Atât ca și stil de preparare, cât și în privința calității boabelor.
De aceea, au fost definite 5 categorii de clasificare a cafelei verzi, despre care poți citi mai multe pe blog.
Cafeaua nu ar trebui să te facă să te simți rău în nici un fel. Dacă simți efecte negative, atunci cafeaua pe care o consumi nu este de calitate.
Boabele de cafea care sunt prăjite prea mult rezultă o cafea foarte acidă, care bineînțeles, dă startul reacțiilor neplăcute. Boabele trebuie prăjite în condiții optime și controlate. Din acest motiv, cafeaua diferă atât de mult la gust și aromă.
Cafelele care au o aciditate mult mai scăzută nu provoacă efecte neplăcute și pot fi consumate într-o cantitate mai mare. O cafea de calitate îți permite să ajungi chiar și până la 4 cești pe zi, fără să simți agitație, nervozitate sau dureri de stomac.
De exemplu, cafeaua boabe Cloud Mountain are o aciditate scăzută, fiind potrivită pentru persoanele care prezintă sensibilitate. Boabele de cafea sunt culese, spălate cu apă curată, uscate la soare pe plantație și prăjite într-un mod optim și într-un timp scurt.
Ulterior, boabele prăjite sunt ambalate direct pe plantație și încep o scurtă călătorie către ceașca ta.
Trebuie să cunoști faptul că o cafea proaspăt prăjită nu înseamnă o cafea proaspătă. Majoritatea cafelelor din comerț provin din boabe importate după foarte mult timp de la uscare. Aceste boabe de cafea ajung să stea prin depozite chiar și un an, ulterior fiind cumpărate.
Apoi, stau în alt depozit până când sunt prăjite și ambalate. Pentru că procesul de prăjire și ambalare nu este corect, cafelele din comerț ajung să aibă mucegaiuri și micotoxine.
Știai că micotoxinele contribuie la stările de rău pe care le simți după consumul cafelei?
În plus, cafeaua vidată este una dintre cele mai slab calitative cafele. De ce? Pentru că o cafea abia prăjită elimină gaz chiar și după un an. Atunci când gazul nu e eliminat din pungă, cafeaua își pierde calitățile. De aceea, pungile de cafea boabe au sisteme de aerisire.
Cafeaua de specialitate Cloud Mountain este rezultatul unor îndelungi căutări și testări ale tuturor cafelelor din lume. Este o cafea Single Origin / Single Source, adusă direct de la plantația DOKA, din Costa Rica.
Bucură-te de gustul adevărat al cafelei și descoperă aromele unice Cloud Mountain. Costa Rica la tine în cană!